Blok boven pagina

Welkom in ons museum!

Wij heten u van harte welkom in het Museum Jan Heestershuis. Wij laten u graag ons museum zien, waar we met ruim veertig vrijwilligers keihard aan werken.

Het Museum Jan Heestershuis en het VVV-agentschap zijn onderdeel van de gemeente Meierijstad. Behalve de museale collectie, vallen ook de gemeentelijke kunstcollectie en de kunst in de openbare ruimte van Meierijstad onder het beheer van de conservator.

Vrijwilligers

Om het museum draaiende te houden kunnen we niet zonder de inzet en hulp van een groot aantal vrijwilligers. Op allerlei gebieden in en rondom het museum zijn enthousiaste vrijwilligers actief, vaak al vele jaren. En er wordt niet alleen hard gewerkt voor het museum en het VVV-agentschap, er is ook veel ruimte voor gezelligheid, bijvoorbeeld tijdens de verschillende gezamenlijke uitstapjes.

Vrijwilliger worden?

In het museum en het VVV-agentschap moet veel gebeuren: Gastvrouwen ontvangen de bezoekers van het museum, serveren koffie en thee aan de bezoekers in de koffiecorner en helpen de klanten van het VVV-agentschap. De leden van de registratiegroep dragen zorg voor een goed beheer van de collectie door middel van registratie en fotografie. De vrijwilligers van het secretariaat verzorgen de administratie en de tuin is in goede handen bij de tuinmannen. Ook is er een groep vrijwilligers die de schoolklassen ontvangt en begeleidt.

Wij zijn steeds op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor het museum en het VVV-agentschap. Als u belangstelling heeft, kunt u zich aanmelden bij het museum. Of kom eens vrijblijvend kennismaken!

Marike de Kroon, conservator Museum Jan Heestershuis (073) 549 22 76