Blok boven pagina

Rondleidingen

Laat u inspireren door kunst

Een presentatie in de koffiecorner van Museum Jan Heestershuis, een film bekijken of een wandeling langs beelden en kunstwerken buiten. Verschillende rondleidingen zijn bij ons mogelijk. 

Rondleidingen

Rondleiding Museum Jan Heestershuis

Groepen van maximaal 15 personen kunnen een rondleiding door het museum boeken. Onder leiding van een gids maakt u kennis met het woonhuis, leven en werk van de kunstenaar Jan Heesters. Is de groep groter dan 15 personen dan kan de groep gesplitst worden in bijvoorbeeld een groep die de beeldentuin kan bekijken, een groep die een DVD kan bekijken en een groep die door de gids wordt rondgeleid.
De prijs per rondleiding is € 20,-, exclusief entree museum € 3,- p.p. Museumkaart geldig.

Presentatie en Rondleiding Glazen Boerderij

Aan de hand van een PowerPoint presentatie in de koffiecorner wordt door de gids (architect, ingenieur of vormgever) het verhaal verteld over de totstandkoming van De Glazen Boerderij. Daarna volgt een rondleiding rondom De Glazen Boerderij en men bezoekt de centrale hal met een mooi zicht van binnenuit door de glazen panelen. Deze ruimte is normaal niet toegankelijk voor publiek. De groep mag ook vooraf of na afloop rondkijken in het museum.
Prijs: € 10,- p.p. met een minimum van € 120,- per groep. Maximaal 20 personen per groep.

Film De Glazen Boerderij

Bekijken van een film (± 25 min.) die gemaakt is van de tentoonstelling WAAR?! Over de Glazen Boerderij. Frans de Witte, architect van MVRDV, vertelt in de film het verhaal over de totstandkoming van De Glazen Boerderij. Men heeft tevens de gelegenheid om de recente tentoonstelling in het Museum Jan Heestershuis en de beeldentuin bezoeken.
Prijs: € 3,- p.p. Museumkaart geldig. Eventueel uit te breiden met een rondleiding in het Museum.

Wandeling langs beelden in openbare ruimte in Schijndel

Tijdens deze wandeling wordt de nadruk gelegd op de beelden en kunstwerken die ten zuiden van de Hoofdstraat staan. Veel beelden op een hoek van een straat én op verborgen plekjes waar men gewoonlijk aan voorbij gaat, worden in deze wandeling besproken. Men krijgt o.a. uitleg over het beeld Welcome home van Nico van Stichel in het Kloosterpark, de Brievenbus van Henri Ubink bij het Elde College en het bronzen beeld Man en vrouw van Peter Erftemeijer dat als eerbetoon aan de ouder wordende mens aan de Hoofdstraat staat.
Prijs: € 25,- per groep (maximaal 20 personen). Duur: 1 ½ uur.