Zomerexpositie in de beeldentuin

Moeder en kind, serpentijn - Jeanne Wijnakker

14 juli t/m 21 september 2021

Beeldhouwcollectief Het Ar(t)senaal uit Sint-Oedenrode is te gast in de beeldentuin van Museum Jan Heestershuis.

Het Ar(t)senaal is een groep enthousiaste mannen en vrouwen uit Sint-Oedenrode, die iedere dinsdag bezig is met het creƫren van beelden en andere kunstuitingen. Het aantal deelnemers is op dit moment zeven. De exposanten waarvan beelden in deze tentoonstelling staan zijn Lia Bekkers, Hans Hoppenbrouwers, Hanny Dijkers, Eltjo Enter, Bert Habraken en Jeanne Wijnakker.

Het Ar(t)senaal is opgericht in 2006. De huidige locatie waar wordt gewerkt is Schijndelseweg Sint-Oedenrode, voorheen Klompenmakerij Van der Laar. In het verleden heeft het collectief al verschillende exposities gehouden.

Afbeelding: Moeder en kind, serpentijn - Jeanne Wijnakker

De kunstenaars werken met verschillende creatieve materialen, zoals steen en klei. Iedere deelnemer maakt naar eigen talent en inzicht objecten. Uit cursussen en workshops opgedane kennis en ervaring wordt met elkaar gedeeld. Zo ondersteunen de kunstenaars elkaar bij het maakproces. Het beeldhouwen gebeurt veelal handmatig. En vanzelfsprekend vormen ontspanning en met elkaar samen werken een belangrijk onderdeel van de activiteiten.

Uil, serpentijn - Hans HoppenbrouwersAfbeelding: Uil, serpentijn - Hans Hoppenbrouwers