-Verwacht- Expositie Brabant met verve - De collectie Geerts

De Zaaier - Schilderij van Kees van Schaijk / foto: Peter Cox

4 november 2020 t/m 31 januari 2021

De expositie 'Brabant met verve - De collectie Geerts' toont werken van de gerenommeerde Brabantse kunstenaars: Antoon Kruysen, Kees Bol, Kees Bastiaans, Sjef van Schaijk, Henriëtte Pessers, Jan Kruijsen, Reinier Pijnenburg, Peter van den Borne, Piet van Wijngaerdt, Jan Heesters en Dorus van Oorschot.

Al deze werken zijn afkomstig uit de privé verzameling van Jan Geerts, die al sinds 2003 als vrijwilliger aan het museum is verbonden. Al vele malen is voor exposities uit deze collectie geput en nu staat de verzameling zelf centraal. Vanzelfsprekend met het doel de bezoeker te laten delen in het plezier dat Jan Geerts aan zijn verzameling beleeft. Maar ook het verhaal achter de verzameling komt aan bod: Wat was de aanleiding om te gaan verzamelen? Waarom juist déze schilders en díe werken? Wat verbindt hen? Zegt deze verzameling iets over de verzamelaar? Dat zijn enkele van de vragen waar deze tentoonstelling een antwoord op probeert te geven.
Afbeelding: De zaaier - Sjef van Schaijk. Foto: Peter Cox

Gedetailleerde informatie over alle kunstenaars en hun getoonde werken is daarnaast te vinden in de bijbehorende publicatie geschreven door Jan Geerts. Het boek is verkrijgbaar in het museum.

Groot stilleven - schilder Kees Bastiaans / foto Peter CoxGroot stilleven - Kees Bastiaans. Foto: Peter Cox

Zicht op Zalbommel - schilder Kees Bol / foto Peter CoxZicht op Zaltbommel - Kees Bol. Foto: Peter Cox