Verhalende Dynamiek

Dit item is verlopen op 27-05-2018.
'IJver', beeld van corten staal

27 maart t/m 27 mei 2018 

Expositie in de beeldentuin - beelden van Dirk Verberne.

Dirk Verberne (Helenaveen, 1982) is geboren en getogen in de Peel en er gedurende zijn leven mee vergroeid geraakt. Het ruige land, het zwarte water, de flora en fauna en oude verhalen over deze streek vormen een belangrijke inspiratiebron voor zijn werk.  

Verberne, opgeleid aan de Design Academy in Eindhoven, is een meester in het smeden van stalen sculpturen. De groei en ontwikkeling, kracht, dynamiek en organische vormen van de natuur, dagen hem uit deze te vangen in het staal waarmee hij werkt, met vuur als gereedschap.

De vogelsculpturen die zo ontstaan geven uiting aan die diversiteit en beweeglijkheid, met houdingen als karakters. Groei kan leiden tot een abstracte vorm met lijnen waar vitaliteit uit spreekt. Het verval leent zich meer voor een verstild beeld met de hamerslagen als verdiende sporen.

Al eeuwen heeft de omgeving mensen laten fantaseren om hun vragen te beantwoorden. In zijn werk deelt Dirk Verberne deze fantastische gedachten met de uitnodiging er zelf verhalen in te zien. Want “Een beeld zegt meer dan duizend woorden”.

De beelden zijn te zien tot en met 27 mei 2018 in de beeldentuin.