Passie in steen

Dit item is verlopen op 11-11-2019.
 Gesluierd - beeldhouwer Hans van de Ven

1 september t/m 10 november 2019

Expositie in de beeldentuin van hakkollektief De Verbeelding.

Door toevallige ontmoeting ontstaan, door eenzelfde passie gedreven, dat is hakkollektief DE VERBEELDING. In de inspirerende omgeving van de Dommel en met uitzicht op de Knoptoren wordt al bijna 15 jaar met veel verbeeldingskracht door deze vier  Rooienaren gehakt, gebeiteld, gezaagd en geschuurd. Vanaf 3 september is in de beeldentuin van Museum Jan Heestershuis de expositie ‘Passie in steen’ te zien.

Chiel Vermaat is door verschillende cursussen en workshops gevormd. Hij werkt voornamelijk abstract en gebruikt uiteenlopende steensoorten als serpentijn, arduin, albast en marmer. Inspiratie haalt hij uit de wereld om zich heen.

Harm Muselaers is autodidact met een achtergrond in de tuin- en landschapsarchitectuur en komt uit een “handvaardig nest”.  Hij werkt zowel abstract als figuratief met vooral hardere steensoorten en zoekt dikwijls naar de contrasterende werking van de open vorm.

Jan van den Biggelaar is opgeleid aan de kunstacademie van Tilburg, richting tekenen/schilderen en ruimtelijk vormgeven. Net als bij zijn  schilderijen is de mens vaak het onderwerp, maar dan niet realistisch, maar geabstraheerd figuratief.

Hans van de Ven is autodidact met een achtergrond in de ruimtelijke ordening.  Zijn voorkeur gaat uit naar de weerbarstigheid van de hardere steensoorten. Het is en blijft een zoektocht naar de kracht van de gebogen vorm, in zowel de abstractie als het figuratieve.

De expositie loopt tot en met 10 november 2019.

Mistery - beeldhouwer Chiel VermaatOmhelzing - beeldhouwer Jan van den BiggelaarHoren, zien, zwijgen - beeldhouwer Harm Muselaers