Wie zijn we

Wij heten u van harte welkom in het Museum Jan Heestershuis. Wij laten u graag ons museum zien, waar we met ruim veertig vrijwilligers keihard aan werken.

Het Museum Jan Heestershuis en het VVV-agentschap zijn onderdeel van de gemeenteĀ Meierijstad. We beheren de museale collectie, maar ook de gemeentelijke kunstcollectie en de kunst in de openbare ruimte.

We kunnen niet zonder de inzet en hulp van een groot aantal vrijwilligers. Op allerlei gebieden in het museum zijn enthousiaste vrijwilligers actief, vaak al vele jaren. En er wordt niet alleen hard gewerkt voor het museum en het VVV-agentschap, er is ook veel ruimte voor gezelligheid, bijvoorbeeld tijdens de verschillende uitstapjes.

Vrijwilliger worden?

In een museum en het VVV-agentschap moet veel gebeuren. Gastvrouwen en ā€“heren ontvangen de bezoekers van het museum, doen de bediening in de koffiecorner en helpen de klanten van het VVV-agentschap. De registratiegroep draagt zorg voor een goed beheer van de collectie door middel van registratie, fotografie en conservering. De vrijwilligers van het secretariaat verzorgen de administratie en de tuin is in goede handen bij de tuinmannen. Ook is er een groep vrijwilligers die de schoolklassen ontvangt.

Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor het museum en het VVV-agentschap. U kunt zich aanmelden bij het museum. Of kom vrijblijvend kennismaken!

Marike de Kroon, conservator Museum Jan Heestershuis (073) 549 22 76

Vrijwilligers Museum Jan Heestershuis