Museum Jan Heestershuis opnieuw positief beoordeeld

De registratie van het Schijndelse Museum Jan Heestershuis in het landelijk Museumregister is verlengd. Het museum is na vijf jaar opnieuw positief beoordeeld op terreinen als: beleid, professionaliteit, veiligheid, collectiebeheer, presentatie en educatie. De Stichting het Nederlands Museumregister verricht de registratie van de musea in Nederland. Een onafhankelijke auditor controleert het museum en het bestuur van de stichting beoordeelt vervolgens het museum.

Meer dan 40 vrijwilligers

Het Museum Jan Heestershuis is nu 11 jaar een geregistreerd museum. In de afgelopen jaren zijn de eisen steeds strenger geworden en moest er hard gewerkt blijven worden om aan de landelijke museumnorm te voldoen. Het gemeentelijke museum kan dit alleen dankzij de hulp van meer dan veertig vrijwilligers. De verlenging van de registratie is een bekroning op hun werk. Het betekent dat het museum op een verantwoorde, professionele en publieksvriendelijke manier bezig is.

Scholen

In de afgelopen jaren is steeds meer aandacht besteed aan de organisatie van bijzondere wisseltentoonstellingen en interactieve schoolprojecten in het museum. Alle groepen 1 en 2 van de Schijndelse basisscholen komen 1x in de twee jaar naar het museum voor het project Overgisteren. De groepen 5 volgen al een aantal jaar met veel plezier het project Jet en Jan. Jong in 1910 en voor de groepen 7 en 8 is het project Kunstvlieg opgestart.