Rondleidingen

Rondleiding Museum Jan Heestershuis

Groepen van maximaal 12 personen kunnen een rondleiding door het museum boeken. Onder leiding van een gids maakt u kennis met het woonhuis, leven en werk van de kunstenaar Jan Heesters. Is de groep groter dan 12 personen dan kan de groep gesplitst worden in bijvoorbeeld een groep die de beeldentuin kan bekijken, een groep die een DVD kan bekijken en een groep die door de gids wordt rondgeleid.
De prijs per rondleiding is  € 20,- , exclusief entree museum € 3,- p.p. Museumkaart geldig.

Rondleiding Glazen Boerderij

Presentatie in de koffiecorner van Museum Jan Heestershuis/VVV door gids (architect, ingenieur of vormgever). Aan de hand van een PowerPoint presentatie wordt het verhaal verteld over de totstandkoming van De Glazen Boerderij. Daarna volgt een  rondleiding rondom De Glazen Boerderij en men bezoekt de centrale hal met een mooi zicht van binnenuit door de glazen panelen. Deze ruimte is normaal niet toegankelijk voor publiek. De groep mag ook vooraf of na afloop rondkijken in het museum.
Prijs: € 10,- p.p. met een minimum van € 120,- per groep. Maximaal 20 personen per groep.

Film De Glazen Boerderij

Bekijken van een film (± 25 min.) die gemaakt is van de tentoonstelling WAAR?! Over de Glazen Boerderij. Frans de Witte, architect van MVRDV, vertelt in de film het verhaal over de totstandkoming van De Glazen Boerderij. Men heeft tevens de gelegenheid  om de recente tentoonstelling in het Museum Jan Heestershuis en de beeldentuin bezoeken.
Prijs: € 3,- p.p. Museumkaart  geldig. Eventueel uit te breiden met een rondleiding in het Museum.

Wandeling Beeldspraak

Tijdens deze wandeling wordt  de nadruk gelegd op de beelden en kunstwerken die ten zuiden van  de Hoofdstraat  staan. Veel beelden op een hoek van een straat én op verborgen plekjes waar men gewoonlijk aan voorbij gaat,  worden in deze wandeling besproken. Men krijgt o.a. uitleg over het beeld Welcome home van Nico van Stichel in het Kloosterpark, de Brievenbus van Henri Ubink bij het Elde College en het bronzen beeld  Man en vrouw van Peter Erftemeijer dat als eerbetoon aan de ouder wordende mens aan de Hoofdstraat staat.
Prijs: € 25,- per groep (maximaal 20 personen). Duur: 1 ½ uur.

Rondleiding